historien om aluproff

SIDEN 1949 - HISTORIEN OM ALUPROFF

Mere end 70 år med innovation, design og kvalitet i topklasse. Fra en-mands virksomhed hjemme i kælderen, til et verdensomspændende selskab med kunder over i 50 lande og 5000 kvadratmeter produktionsplads. Fra salg af persienner fra et butikslokale til Skandinaviens største leverandør af gardinstænger, gardinskinner og gardinudstyr.

GENERATIONSSKIFTE

Aluproff blev grundlagt i 1949 af Preben Stilling-Petersen under navnet Stila i det kælderlokale som hørte til hans og familiens lejlighed i Herlev. I 1951 blev pladsen for trang og Preben åbnede en butik med produktion i baglokalet.

Firmaet blomstrede, udvidede og udviklede konstant nye produkter – i 1969 opfandt og producerede Preben Stilling f.eks. de allerførste Wave glidere (han kaldte dem afstands glidere). Desværre døde Preben i en ung alder i 1970, men hans ældste søn Ole overtog driften af firmaet og i årene efter kom Oles to brødre Anders og Henrik også til.

aluproff varebil
chefen

ET SELSKAB I VÆKST

Firmaet og eksporten voksede støt og fortsatte linjen med innovation, design og klassisk håndværk. Produktporteføljen indeholdt både solafskærmning og gardinudstyr. I 1983 lancerede firmaet sin første professionelle serie af gardinskinner og siden er mange nye typer, modeller og patenter kommet til.

Virksomheden blev gennem årene mere og mere international og eksporten steg løbende. I 1992 oversteg eksporten det danske salg og de fleste eksportkunder fra 90’erne er stadig kunder i dag. Man indgik et strategisk samarbejde i Spanien og senere i Holland.

I 2014 blev firmaet opdelt i en afdeling med gardinstænger og -tilbehør under navnet Aluproff, og en afdeling for solafskærmning.

I 2016 blev Aluproff udvidet, og afdelingen for solafskærmning, samt navnet Stila, solgt fra.

TREDJE GENERATION

I 2018 overgik ejerskabet af Aluproff til Ole Stilling-Petersens søn, Rasmus Stilling-Petersen, og Oles bonussøn Thomas Trads Hansen. Begge har siddet i firmaets ledergruppe i mere end 14 år, og begge viderefører farfars visioner om innovation, godt håndværk og design med fokus på kvalitet, æstetik og funktionalitet.

aluproff i dag