KLIMAINDSATS PÅ LAND OG I HAVET

E_SDG_PRINT-13

VERDENSMÅL 13

ALUPROFFS KLIMAINDSATS UNDERSTØTTES IKKE DIREKTE AF VORES KERNEFORRETNING, MEN ALLIGEVEL PRØVER VI AT GØRE EN FORSKEL MED EN RÆKKE INITIATIVER. VI ER IKKE SELV PLASTPRODUCENTER MEN KØBER PLASTKOMPONENTER OG FORSØGER AT UDVÆLGE ANSVARLIGE UNDERLEVERANDØRER, OG AT PRÆGE HELE VORES LEVERANDØRBASE TIL AT UNDGÅ PLAST I VERDENSHAVENE.
VI VÆLGER OGSÅ BÆREDYGTIGE LEVERANDØRER TIL VORES DRIFTSMATERIEL FOR AT BIDRAGE TIL AT BESKYTTE, GENOPRETTE OG STØTTE BÆREDYGTIG BRUG AF ØKOSYSTEMER PÅ LAND. VED ANVENDELSE AF FSC TRÆ FREMMER VI BÆREDYGTIGT SKOVBRUG. ENDELIG STØTTER VI NGO’ER SOM GØR EN FORSKEL BÅDE LOKALT OG GLOBALT.

ALUPROFFS INITIATIVER

OPERATION CLEAN SWEEP AMBASSADØR
LASTIK I VERDENSHAVENE ER EN AF DE STØRSTE MILJØMÆSSIGE UDFORDRINGER OG PLASTGRANULAT (RESTER FRA PLASTPRODUKTION) UDGØR EN IKKE UVÆSENTLIG ANDEL. VI ER IKKE SELV PLASTPRODUCENTER MEN KØBER PLASTKOMPONENTER FRA ANSVARLIGE UNDERLEVERANDØRER, OG GENNEM VORES ROLLE SOM OPERATION CLEAN SWEEP AMBASSADØRER PRØVER VI AT PRÆGE VORES LEVERANDØRBASE I EN MERE BÆREDYGTIG RETNING OG AT FORHINDRE PLASTGRANULAT I AT ENDE I VERDENSHAVENE.
CO2 NEUTRALE REJSEAKTIVITETER
ALUPROFF HAR INDGÅET SAMARBEJDE MED GOODWINGS, SOM NU BRUGES TIL BESTILLING AF ALLE VORES REJSEAKTIVITETER. SAMARBEJDET SIKRER CO2 NEUTRALE REJSER, OG STØTTE TIL NON PROFIT ORGANISATIONER. VI ARBEJDER DERTIL HELE TIDEN PÅ AT NEDBRINGE REJSEAKTIVITETER OG AFHOLDE FLERE VIDEOMØDER.
STØTTE TIL PLASTIC CHANGE (NGO)
GENNEM SAMARBEJDET MED GOODWINGS DONERER VI PENGE TIL PLASTIC CHANGE. PLASTIC CHANGE ER EN DANSK MILJØORGANISATION, DER ARBEJDER BÅDE NATIONALT OG INTERNATIONALT FOR ET MILJØ UDEN PLASTIKFORURENING OG EN FREMTID, HVOR PLASTIKPRODUKTION ER BÆREDYGTIGT.
VI ØNSKER FREMOVER AT IMPLEMENTERE NGO-STØTTE SOM EN FAST DEL AF VORES FORRETNINGSMODEL.
BÆREDYGTIGE LEVERANDØRER TIL DRIFTSMATERIEL
VIA INTERNE ÆNDRINGER I OPERATIONELLE AKTIVITETER VIL VI GERNE BIDRAGE TIL AT BESKYTTE, GENOPRETTE OG STØTTE BÆREDYGTIG BRUG AF ØKOSYSTEMER PÅ LAND OG FREMME BÆREDYGTIGT SKOVBRUG. VI HAR TAGET FLERE AKTIVE VALG: VI BRUGER FSC CERTIFICERET PAPIR FRA BÆREDYGTIGT SKOVBRUG TIL INTERN BRUG. DET SVANEMÆRKEDE TRYKKERI, LASERTRYK, STÅR FOR PRINT AF VORES MARKETINGMATERIALE, KATALOGER ETC. HTTPS://LASERTRYK.DK/MILJOE VI GENBRUGER PAPIR OG PAP I DET OMFANG DET ER MULIGT OG VI ARBEJDER MOD AT BLIVE PAPIRLØSE.
BRUG AF TRÆ EMBALLAGE
ALUPROFF BRUGER TRÆ TIL AT EMBALLERE PRODUKTERNE FRA PRODUKTION TIL DISTRIBUTION OG TIL KUNDEN. VI BRUGER KUN TRÆ FRA BÆREDYGTIGT SKOVBRUG (FSC-CERTIFICERET) OG ARBEJDER LØBENDE PÅ AT IMPLEMENTERE BRUG AF GENBRUGT TRÆ I DET OMFANG DET ER MULIGT AT FÅ LEVERET.
REDUCERING AF VANDSPILD
VI HAR UDSKIFTET KILDEVAND (PLASTFLASKER) MED VAND FRA HANEN OG ALLE MEDARBEJDERE ER BLEVET TILDELT EN SUND OG GOD DRIKKEDUNK TIL GENANVENDELSE. VI ANVENDER VANDKARAFLER VED MØDER OG FORSØGER AT ANVENDE OVERSKYDENDE VAND TIL VANDING AF BLOMSTER OG PLANTER. VORES FIRMABILER VASKES I VASKEHALLER, HVOR VANDET BLIVER GENBRUGT.
HÅNDTERING AF KEMIKALIER
VI HAR EN KLAR PROCEDURE FOR HÅNDTERING AF KEMIKALIER, MALING MV. SOM ALDRIG SKYLLES UD I AFLØB OG LIGNENDE.