Gardiner på designmuseum Danmark, Spacon & X

SKINNER OG TEKSTILER SKABER RUM FOR KUNST

CASE

Designmuseum Danmark har siden 2019 været i gang med en større renovering og ombygning af den fredede, historiske bygning.

Museet genåbnede for nylig, blandt andet med udstillingen THE FUTURE IS PRESENT, designet af Spacon & X og kurateret af Pernille Stockmarr.

Vores samarbejdspartner Merkur Gardiner skabte for Spacon & X gardinerne til denne udstilling – og Aluproff blev bedt om at bukke skinner i en radius vi ikke tidligere havde prøvet!

Design Museum Danmark

TAKTILE TEKSTILER

Spacon & X har valgt at bruge en række forskellige tekstiler igennem hele udstillingen. Tekstilerne skaber taktilitet og fungerer både som rumdelere og sætter scenen for de forskellige rum. Tekstilerne varierer fra gennemsigtige baner af papir oplyst af neon, til kraftig naturuld i flere lag. Over økologisk bomuld og skinnende sølvdraperinger, der svajer og snor sig fra lofterne.

Merkur rådgav om syning, montering og valg af skinner.

Gardiner på designmuseum Danmark 5001 silver
Gardiner på designmuseum Danmark, 5001 silver

SKARPE BUK OG SVÆVENDE SKINNER

Valget af skinne faldt på AP 5001 i sølv til alle opgaverne. En ny udfordring for os var at 5001 skinnerne i et bestemt område skulle have vældig skarpe buk for at matche designet fra Spacon & X. Det havde vi ikke prøvet før, men det lykkedes.

Alle skinner blev monteret i alu lister fra væg til væg, da der ikke må bores i lofterne i den fredede bygning. Spacon & X ønskede at skabe et look, hvor skinnerne så ud til at svæve i luften. De blev derfor monteret med henholdsvis afstandsstænger og stålwire. Alle skinner er nøje placeret, så de hænger i samme afstand til gulvet.

montering i lofstøtte og wire af 5001
buk af 5001 på Designmuseum Danmark
5001 bukket on monteret med wire

Fra starten stod det klart for Merkur Gardiner at der her var tale om et usædvanligt projekt. Heldigvis har man hos Merkur 45 års erfaring med gardiner og ønskerne fra Spacon & X blev indfriede. Resultaterne taler for sig selv: Det er en fuldstændig fantastisk udstilling. 

skarpe buk på 5001

OM UDSTILLINGEN

Hvordan ser fremtiden ud og hvordan ser design ud i fremtiden?

Med udgangspunkt i, at de valg vi træffer og det som bliver designet nu, vil forme vores fremtid, spørger udstillingen THE FUTURE IS PRESENT hvilken verden vi gerne vil leve i. Og hvad godt design er i fremtiden.

Udfordringerne og mulighederne er mange og udstillingen giver de besøgende mulighed for at undre sig og reflektere over hvilken fremtid vi ønsker.

Udstillingen kan ses indtil 1 Juni 2023 på Designmuseum Danmark, Bredgade 68, 1260 København.

  Læs mere HER

Gardindesign på design museum Danmark
Spacon & X med Merkur, 5001 silver

OM SPACON & X

Spacon & X, (kort for Spatial Conversion & Cross-functionalism) er et københavnsk design- og arkitektfirma. Spacon & X arbejder med alt fra produktdesign, til rumlig indretning, til større byggeprojekter, samt udvikling af koncepter og ideer.

Spacon & X blev grundlagt i 2014 af arkitekt Nikoline Dyrup Carlsen og scenografisk designer og reklameproducent Svend Jacob Pedersen. Arkitekt Malene Hvidt kom til som partner i 2015. Spacon & X huser 20 medarbejdere med en række forskellige baggrunde, fra arkitekter og indretningsarkitekter til designingeniører.

Læs mere HER

tesktiler som filmlærred på designmuseum Danmark

Foto: Pernille Greve, Tekst: Aluproff, Kilder: Merkur Gardiner, Desigmuseum Danmark, Spacon & X.