SUPERFLEX et femårigt projekt på på Kunsthaus Graz i Østrig.
Photo: Kunsthaus Graz/Martin Grabner

SUPERFLEX PÅ KUNSTHAUS GRAZ

CASE

Den danske kunstnergruppe SUPERFLEX skabte sidste år den store udstilling “Sometimes As A Fog, Sometimes As A Tsunami” på Kunsthaus Graz i Østrig. Vores dygtige samarbejdspartnere Bolig-Art skabte gardinerne til værket “Like A Force Of Nature”, og anbefalede Aluproff skinner til at bære det imponerende kunstværk.

5 værker af SUPERFLEX
Photo: Kunsthaus Graz/Martin Grabner
Super flex i Graz
Photo: Kunsthaus Graz/Martin Grabner

5 ÅRIGT PROJEKT

I 2017 påbegyndte kunstnergruppen SUPERFLEX et femårigt projekt på Kunsthaus Graz i Østrig. I denne periode er der hvert år blevet installeret et nyt værk. Cyklussen afsluttedes med en omfattende soloudstilling med titlen Sometimes As A Fog, Sometimes As A Tsunami.

150 METER SKINNE

Bolig-Art producerede de flotte gardiner til SUPERFLEX’ udstilling og værket “Like A Force Of Nature”. Da man havde fundet en løsning på, hvordan de skulle produceres og hænges op, blev Aluproff kontaktet. Vi leverede herefter sammenlagt omkring 150 meter bukket AP 5001 i hvid, som blev ophængt med wire i et kæmpe lokale. 

15 meter skinne til SUPERFLEX’ udstilling
Photo: Kunsthaus Graz/Martin Grabner

TEKSTILER OG TEMA

Sometimes As A Fog, Sometimes As A Tsunami  består af visuelt imponerende værker, som man kan bevæge sig i blandt. De viser økonomiens svimlende natur og udvider forestillinger om fællesskab. I udstillingen fremstår kapitalismen som en flydende kraft, der siver ind i alle sprækker og hjørner af verden. Skinnerne og tekstilerne skaber labyrinter og former og rum i rummet, som altsammen hænger sammen med temaet. 

Sometimes As A Fog, Sometimes As A Tsunami på Kunsthaus Graz
Photo: Kunsthaus Graz/Martin Grabner
SUPEFLEX og Bolig-Art gardiner
Photo: Kunsthaus Graz/Martin Grabner
Sometimes As A Fog, Sometimes As A Tsunami
Photo: Kunsthaus Graz/Martin Grabner

EKSKLUSIV INDPAKNING

Skinnerne blev pakket efter alle kunstens regler til rejsen fra Brøndby til Graz.

Til de lange skinner skabte vi en foret transport kasse, hvor alle profiler hver især var mærket så det ved ankomst tydeligt fremgik hvordan skulle samles.

Derudover medsendte vi en løsdelskasse fastmonteret i transportkassen med velcro. Dermed blev den på samme sted under transporten til Østrig, men var stadig mobil, når man skulle samle alle løsdelene.

Aluproff specialbygget trabsportkasse til SUPERFLEX
Aluproff specialbygget transportkasse
SUPERFLEX kunstværk
Photo: Kunsthaus Graz/Martin Grabner

OM KUNSTNERNE

SUPERFLEX blev grundlagt i 1993 af Jakob Fenger, Bjørnstjerne Christiansen og Rasmus Rosengren Nielsen. SUPERFLEX har konsekvent arbejdet med en bred vifte af samarbejdspartnere, fra gartnere til ingeniører til publikumsmedlemmer. Læs mere om SUPERFLEX her.

CREDITS 

Photo: Kunsthaus Graz/Martin Grabner

Artist: SUPERFLEX

Exhibition: Sometimes As A Fog, Sometimes As A Tsunami

Year: 2021

Institution: Kunsthaus Graz

Textiles: Bolig-Art

Curtain tracks: Aluproff